2013-08-12

Musik i Malmö, vecka 33-34, 2013

mf/mb/. Foto: Jens Nordström
Veckans evenemangskalender kretsar såklart kring Malmöfestivalen, men jag vill också passa på att tipsa om den danska festivalen Strøm som går av stapeln idag 12 augusti och pågår till och med söndag 18 augusti. Strøm har fokus på elektronisk musik och har en kombination av utescener och events på klubbar runtom i Köpenhamn. Jag har aldrig varit där. Det har inte blivit av och det blir inte så i år heller, men någon gång så! Som vanligt består deras lineup av akter jag aldrig hört talas om med ett par små undantag, som i år Trentemøller DJ-set och When Saints Go Machine DJ-set. Läs mer om Strøm här: http://www.stromcph.dk/.

Det märks att jag har gått in i "semester mode". Inspirationen finns där, men det har ändå inte blivit mycket bloggande på sistone. Nu under Malmöfestivalen ska jag dock verkligen försöka att spotta ur mig lite recensioner. Programmet är fullspäckat som vanligt, men jag har plockat ut följande akter som jag vill lyfta fram lite extra. Läs hela programmet här: http://malmofestivalen.se/

FREDAG 16 augusti
Hurricane Love, 20.00, Gustavcenen. http://malmofestivalen.se/program/event/1348
Malmöbandet jag upptäckte på Roskilde Road Trip. De vann internationella världsfinalen av Emergenza tidigare i år! Sockersöt indiepop kan man väl kalla det.

LÖRDAG 17 augusti
Babian, 24.00, Gustavscenen. http://malmofestivalen.se/program/event/1936
Nej, det här är inte en kopia av Bob Hund. Det här är fulländad rock på skånska. Jag har älskat dem sen jag först såg dem i början av deras karriär på den minsta tältscenen på Tivolirock i Kristianstad för några år sedan. Bra liveakt!

SÖNDAG 18 augusti
Bäddat för trubbel, 20.15, Gustavscenen. http://malmofestivalen.se/program/event/1585
Vissa hävdar att det här är rock och inte punk. Oavsett så är det jävligt bra. Måhända Malmös bästa liveakt?

MÅNDAG 19 augusti
Urban Cone, 18.00, Posthusscenen. http://malmofestivalen.se/program/event/2120
Jag missade dem på Roskilde. Nu får jag en ny chans. Poprock från Stockholm med softa dansanta låtar som Urban Photograph och Freak i bagaget.
MF/MB/, 20.00, Gustavscenen. http://malmofestivalen.se/program/event/1433
Jag har redan bloggat om det här bandet en hel del. Som ni nog förstår är de ett av mina favoritband. Jag väntar dock fortfarande på ett magiskt framträdande av dem, det har jag inte riktigt fått uppleva än, men jag har höga förhoppningar om den här kvällen. Krautrock från Malmö. Om Bäddat För Trubbel är Malmös bästa liveakt är MF/MB/ onekligen Malmös bästa band på skiva.

TISDAG 20 augusti
Irya's Playground, 20.00, Gustavscenen. http://malmofestivalen.se/program/event/1480
Jag minns Irya Gmeiner från ytterligare en spelning på Tivolirock för många år sen nu. Då spådde jag henne en lysande framtid. Jag vet inte om det har gått så våldsamt långt fram för Irya sedan dess, men hennes nya projekt Irya's Playground känns som ett måste för mig att se hur som helst. Det här är drömsk pop väl värd att kolla upp.
Kvelertak, 22.00, Posthusscenen. http://malmofestivalen.se/program/event/1589
Punk-metal från Norge. Behöver jag säga mer? Jag har sett dem två gånger nu. Jag har inte fått nog än.

ONSDAG 21 augusti
Woodlands, 18.00, Gustavscenen. http://malmofestivalen.se/program/event/1321
Ytterligare ett band jag missade på Roskilde, som jag nu får en ny chans att se. En av Wilson-systrarna, Sara, leder den här indieskutan.

TORSDAG 22 augusti
Familjen, 20.00, Posthusscenen. http://malmofestivalen.se/program/event/1586
Det här kräver ingen närmare presentation. Numera är Johan T. Karlsson och Andreas Tilliander för mig och säkert många andra starkt förknippade med Siesta!, musikfestivalen i Hässleholm som i år var tvungna att ställa in. Familjen har gjort några av sina bästa spelningar där. Det är mycket möjligt att den här spelningen kommer att kännas lite vemodig därför.

FREDAG 23 augusti
Ossler, 22.00, Posthusscenen. http://malmofestivalen.se/program/event/1498
Pelle Ossler, som är känd som Thåströms gitarrist, släppte i början av året vad som redan då klassades som årets bästa skiva, Stas. Den är obeskrivligt fantastisk och så full av ångest att man vill gråta varje gång man lyssnar på den.
This Is Head, 24.00, Gustavscenen. http://malmofestivalen.se/program/event/1320
Jag har aldrig sett dem live, trots att jag har haft många chanser. Detta kritikerrosade indieband från Malmö. Jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om dem. Förhoppningsvis får jag lite mer klarhet efter den här spelningen som kommer avsluta min Malmöfestival.

Inga kommentarer: